4 Kişilik Ailenin Açlık Sınırı Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran 2023 döneminde 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması için gereken açlık sınırı 10 bin 373 TL olarak hesaplandı. Bu rakam sağlıklı dengeli ve yeterli beslenme için gereken tutarı temsil ediyor. Türk-İş’in ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’ sonuçlarına göre ailenin diğer zorunlu aylık harcamalarını da içeren yoksulluk sınırı ise 33 bin 789 TL olarak belirlendi. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 13 bin 471 TL’ye yükseldi.

Gıda Harcaması İle Diğer Temel İhtiyaçlar İçin Yoksulluk Sınırı Belirlendi

Ankara’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 010 oranında gerçekleşti. Haziran ayında gıda ürünlerindeki değişime bakıldığında süt fiyatlarının sabit kaldığı peynir fiyatlarının yüzde 4 gerilediği ve yoğurdun yüzde 5 zamlandığı görüldü. Düşük fiyatlı ithal etlerin satıldığı Et ve Süt Kurumu’na bağlı marketlerde et fiyatlarına 30 TL zam geldiği belirtildi.

Et Fiyatlarına Zam Geldi Diğer Gıda Ürünlerinde İse Değişiklikler Yaşandı

Dana kıyma kilogram fiyatı 220 TL dana kuşbaşı kilogram fiyatı ise 240 TL oldu. Ulusal zincir marketler ve yerel et satan marketlerde ise 20 TL zam yapıldı. Buna göre dana kıyma ortalama kilogram fiyatı 300 TL dana kuşbaşı ise ortalama kilogram fiyatı 335 TL olarak belirlendi. Haziranda kuzu ve balık fiyatlarının sınırlı düzeyde gerilediği tavuk eti fiyatının yüzde 12 düştüğü yumurta fiyatının yüzde 3 zamlandığı ve tanesinin ortalama 3 TL’den satılmaya başlandığı görüldü.

Açlık Sınırı
Açlık Sınırı

Sebze ve Meyve Fiyatlarında Dalgalanma: Bazı Ürünlerde Artış Bazılarında Düşüş

Kuru fasulye ve yeşil-kırmızı mercimek fiyatlarında yüzde 7’şer düşüş yaşandığı nohut ve yağlı tohumlarda ise yüzde 9 ve yüzde 6 zam olduğu ifade edildi. Pirinç fiyatlarının yüzde 5 bulgur ve irmik fiyatlarının yüzde 3 zamlandığı ekmek ve makarnanın fiyatlarının değişmediği un fiyatının hafifçe gerilediği belirtildi. Semt pazarlarında salata yeşilliklerinin fiyatlarının değişmediği ıspanak pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin fiyatlarının yüzde 7 arttığı patates ve kuru soğan domates patlıcan fasulye havuç fiyatlarının gerilediği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
4 Kişilik Ailenin Açlık Sınırı Açıklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin