Avcılar’da Bulunan Kavşak İçin Karar Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avcılar’da bulunan kavşakla ilgili davalık süreç sonuçlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında trafik yoğunluğunu gerekçe göstererek Firuzköy ile Esenyurt arasındaki kavşağı bariyerlerle kapatmıştı. Ancak bu durum hastaneye ulaşımda gecikmelere yol açtığı için Esenyurt Kaymakamlığı İstanbul 3. İdare Mahkemesi’ne kararın iptali için dava açtı. Mahkeme kavşağın kapalı kalmasına karar verdi. Esenyurt Kaymakamlığı kavşakla ilgili yeniden başvuruda bulundu.

Kavşağın Kapatılma Nedeni

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nun kavşağı kapatma kararını iptal etti. Kavşağın tekrar açılmasına karar verildi. Bu kavşak Avcılar’daki Firuzköy ile Esenyurt’taki Doğan Araslı Bulvarı’nı birleştirmektedir. Kavşağın kapatılması özellikle Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan deprem toplanma alanı ve polis karakollarına ulaşımı sağlayan Doğan Araslı Bulvarı’nın kesiştiği noktadaki sola dönüşün engellenmesi nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

Esenyurt Kaymakamlığı’nın İtirazı ve İdari Mahkeme Kararı

İstanbul Valiliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenyurt ve Avcılar kaymakamlıkları ile belediyelere yapılan başvurular sonucunda kavşak 18 Kasım 2019 tarihinde 2 ay süren bir kapalı dönemden sonra tekrar açılmıştı. Ancak Esenyurt Belediyesi’nin başvurusu üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 Kasım 2021 tarihinde kavşağı yeniden kapatmıştı. Esenyurt Kaymakamlığı kavşağın kapalı kalmasının trafik yoğunluğunu artırdığını ve hastaneye ulaşımda büyük gecikmelere yol açtığını belirterek kararın iptali için dava açtı. Mahkeme bu dava sonucunda kavşağın açık kalmasına karar verdi.

Avcılar'daki Kavşak
Avcılar’daki Kavşak

Kavşak Tekrar Açıldı

Bu son kararla birlikte Avcılar’daki Firuzköy ve Mustafa Kemal Paşa ile Esenyurt’taki Akşemsettin ve Namık Kemal mahallelerinin kesiştiği noktadaki kavşak için verilen kapatma kararı iptal edilmiş oldu. Kararın 1 ay içerisinde kesinleşerek kavşağın tekrar açılması bekleniyor. Bu yeni kararla birlikte Avcılar’daki kavşak kapatma kararının iptal edilmesiyle tekrar trafiğe açılacak. Esenyurt Kaymakamlığı tarafından dava açılan ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen bu karar hastane ve diğer önemli noktalara erişimde yaşanan zorlukları gidermeyi hedefliyor. Kavşağın yeniden açılmasıyla birlikte bölgedeki trafik akışının daha verimli hale gelmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Avcılar’da Bulunan Kavşak İçin Karar Çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin