Başkan İmamoğlu: ‘’Değişim Talebimin İçinde Adaylık İlanım Yok’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan İmamoğlu tarafından İstanbul’a Hizmette 4 Yıl sunumu gerçekleştirildi. CHP’deki değişim talebinin adaylık ilanıyla ilgisi olmadığını belirten İmamoğlu, ‘’Değişim talebimi makam talep ediyor şeklinde yorumlayan ve bu şekilde yorumlanması için çabalayanları kınıyorum’’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Hizmette 4 Yıl Sunum programı düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda sunumu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören programın ardından gazetecilerin karşına geçen Başkan İmamoğlu, CHP’deki değişim talebi ve ‘Genel Başkan olmak istiyor’ yönündeki iddialara yanıt verdi.

‘’Grup Toplantısı Beklentilerimi Karşılamadı’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun çekilmesiyle ilgili sorulara yanıt veren Başkan İmamoğlu, ‘’Genel Başkanımızın görevden çekilmesiyle ilgili benim adımın kullanılması, bu yöndeki tarifler hadsizlik olacaktır. Belirli bir süre verilmesi de saygısızlık olacaktır. Bizim, CHP’deki değişimle ilgili çeşitli tariflerimiz oldu. Genel Başkanımız, İstanbul’un seçim yıldönümü olduğu için bu haftaya önem verdiğimi bilmektedir. Grup toplantısında yapılan konuşma bazı kesimleri memnun etmiş olabilir, lakin benim beklentilerimi karşılamadı. CHP Genel Başkanlığına aday olmam hususu ise hiç gündeme gelmedi, konuşulmadı. Değişim sürecine liderlik etmek istediğim gerçektir. Değişim talebi makamla ilgili değil. Değişim için şahısların değişmesi gerekir, lakin benim makam talep ettiğim yönündeki yorumları kınıyorum. Değişim talebim içerisinde adaylık ilanı bulunmuyor’’ diye konuştu.

Başkan İmamoğlu Millet İttifakını Değerlendirdi

Millet İttifakı içerisinde yer alan İYİ Parti’nin ittifaktan ayrılma istediğini değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, ‘’2019 yılındaki yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin ittifak yapmasıyla İstanbul seçimleri kazanıldı. Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu karşı ittifaka karşı seçim kazanıldı. Öte yandan muhalefet içerisinde yer alan diğer unsurların katılımı da oldu. Millet ittifakı paydaşları tarafından seçimlerle ilgili olumsuz yönde tarifler ve tanımlamalar varsa; sorumluluk CHP’nindir. Zira, ittifakın liderlikte bulunan partiydik. Millet İttifakı’ndan çekilmeleri doğru anlamak ve değerlendirmemiz sorunu çözmemiz için önemlidir. Bu süreç dahi değişim isteğinin bir parçası olarak düşünülmelidir. Muhalefet paydaşlarının durumunu önemsiyorum. Hem Türkiye hem de İstanbul cephesinde dikkatle takip ediyorum. Muhalefet paydaşlarının 2024 yerel seçim döneminde sunacakları katkılar, diyalogların kurulması için CHP içerisindeki çalışmalarım devam edecek’’ dedi.

‘’Kemal Kılıçdaroğlu ile Aramızda Sorun Yok’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkında bilgi veren Başkan İmamoğlu, ‘’Bizim aramızda bir sorun yok. 23 Haziran’da gerçekleştireceğimiz Demokrasi Şöleni programımıza var. Genel Başkanımıza da davette bulunduk. Programa katılımıyla ilgili net bir bilgi paylaşılmadı, ama orada bulunabilir. Aynı şekilde Kurban Bayramı’nda da görüşebiliriz veya farklı bir yerde de bulaşabiliriz. Genel Başkanımızla aramızda görüşme ve diyalog kurma sorunu yok. Genel Başkanımızla ilgili sorumluluk duygusunu hisseden bir partiliyim. Hiç kaygı duymadan, tamamen rasyonel şekilde duygularımı ifade ediyorum. Genel Başkanımızın makamı ve kişisel durumuyla ilgili içtenlikle düşüncelerimi aktarmaktayım’’ şeklinde konuştu.

Başkan İmamoğlu: ‘’Değişim, Kişisel Mottom Değil’’

CHP içerisindeki değişim sürecinin uzun ve derinlik içeren bir konu olduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘’Değişim talebi benim kişisel mottom değil’’ dedi. Başkan İmamoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

‘’CHP mevcut durumu içerisinde seçimi kazanamadı; bir önceki seçimde de benzer sonuç çıktı. Ben ise seçimlerin nasıl kazanılacağını biliyorum. Az çok bu konu hakkında bilgi sahibi olduğum için partimizin değişim süreci içerisinde de fikirlerimi paylaşmak istedim. Değişim talebinin partimiz için temel prensip olmasını ve hakim kılınmasını istemekteyim. Sadece CHP için değil, diğer muhalif partiler içinde yol gösterici konumunda olmayı düşünüyorum. 23 Haziran’da gerçekleştireceğimiz Demokrasi Şöleni programına Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve İYİ Parti Başkanı Meral Akşenir’i de davet ettik. Değişim sürecinin makul sınırlar içerisinde kavga ve gürültü olmadan sonuçlanacağına inanıyorum. CHP içerisindeki değişim sürecinin sancılı olmak yerine sancısız hale gelmesi halinde partimiz kazanan muhalefet olmaya başlayacaktır. Bu yolda ilerleme kaydedecektir. Hem genel başkanlık makamı hem de kurultayda değişim sürecinin kavgasız yürütülmesi ispat edilmelidir. Genel Başkanımızdan beklentim bu yönde olacaktır.’’

‘’CHP’yi Terk Etmem Mümkün Değil’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP içerisindeki değişim süreciyle ilgili taht kavgası tanımında bulunmasını değerlendiren Başkan İmamoğlu, ‘’Bizim partimiz içerisinde taht kavgası asla söz konusu olamaz. Makamlar, taht olarak değerlendirmiyoruz. Taht devri ise 100 yıl önce sona erdi. CHP içerisinde hem sevgi ve saygıya dayalı hem de tutarlı ve dengeli olan bir süreç yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak dünyanın en güzel ve anlamlı makamlarından birindeyim. Makam derdim hiç olmadı. CHP’nin sorunlarını çözüm sürecinde de neferi olmaya devam edeceğim. CHP tarafından bana verilen görevi kötü yapmadım, aynı şekilde seçimi de kaybetmedim. Yüz kızartacak, kamu malına zarar verecek, görevi kötüye kullanacak hiçbir şey yapmadım. Tabii ki bazı eksiklerimiz ve hatalar olabilir. CHP’yi terk etmem gibi bir şey söz konusu olamaz’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan İmamoğlu: ‘’Değişim Talebimin İçinde Adaylık İlanım Yok’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin