Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev Buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışı gezi programlarına devam ediyor. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’yü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte medyanın karşısına çıktı. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliklerinin gelecek dönemde de süreceğini belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, ‘’Türkiye başta savaş dönemi olmak üzere her zaman bizim yanımızda oldu, teşekkür ediyoruz. Biz de ordumuzu Türkiye modelini esas alarak geliştireceğiz. Azerbaycan’ın çıkardığı gaza talep var, bu sayede gaz ihracatının yükselmesini bekliyoruz’’ diye konuştu.

‘’Azerbaycan Bizim Kardeş Ülkemiz’’

Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeş ülkeler olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İki ayrı devlet olarak tek milletiz. Bugüne kadar bu anlayış çerçevesinde yürüdük; ilerleyen dönemde de aynı şekilde yolumuzda ilerleyeceğiz. Bizim töremize göre bir anlayış vardır. Cumhurbaşkanı İlham’ın eşiyle bir arada olması dünyaya ve ülkemize verilen biz mesajdır. Ben de bu ziyareti eşimle birlikte yaptım. Bu durum bile karşılıklı duygularımızın ne kadar ileri gittiğini ifade etmektedir’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Eğitimde İşbirliği Yapacağız’’

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki eğitim işbirliğinden söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’YÖK Başkanımız ve Azerbaycan’daki muhatabı arasında görüşmeler yapılmaya başladı. Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak üniversite çalışmasını hayata geçireceğiz. Bir an önce eğitim işbirliği için gerekli olan adımları atacağız. Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak üniversite kurmasını başaracağız. Türk gençleri Azerbaycan’a, Azeri gençler ise Türkiye’ye rahatlık içerisinde gelecek ve üniversite eğitimi alma fırsatı elde edecek’’ dedi.

Türkiye-Azerbaycan İşbirliği Projeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın toplantısında Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliği projeleri ile ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Yıllardır enerji alanında TANAP ve TAP tarafından çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların detaylarına hakim olan arkadaşlarımızın görüşmeleri sürüyor. Özellikle ilerleyen dönemde enerji alanında nelerin yapılması gerektiği konuşuluyor. Avrupa ülkeleri Türkiye üzerinden satın alacakları gaz için telaşlı davranıyorlar. Türkiye’den sürekli ricacı oluyorlar. Biz, her konuda olduğu gibi gaz konusunda da gerekli adımları atıyoruz ve aynı şekilde davranacağız.’’

Başkan Erdoğan, ‘’Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliği projeleri arasında savunma sanayisi de bulunuyor. Hem savunma sanayinde hem de eğitim alanında adımlar atacağız. Bugüne kadar olduğu gibi ilerleyen dönemde de gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Türk müteahhitleri Azerbaycan’da başarılı işlere imza atıyor. Altyapıdan üstyapıya kadar önemli işler gerçekleştiriyor’’ şeklinde konuştu.

‘’Zengezur İlişkilerin Güçlenmesini Sağlayacak’’

Zengezur’da karayolları ve demiryolları noktasında atılacak adımların bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Zengezur bizim hassasiyet gösterdiğimiz bir olay. Halledilmesi durumunda iki önemli adım gerçekleştirilmiş olacak. Nahçıvan ile bağlarımızın güçlenmesinde etkili olacak. Yol, medeniyet için şarttır. Yollarınız varsa medeniyete yaklaşırsınız ve medeni olursunuz. Azerbaycan’ın yaşadığı savaşlardan sonra en çok dikkat ettiği konu yollar oldu. Karadağ Savaşı’nın ardından Azerbaycan gelişti; tüneller, viyadükler ve yollar inşa edildi. Gelişme içerisinde olduğunu en güzel şekilde ortaya koydu’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev Buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin