Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açılış Tarihini Duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Ercan Havalimanı’ndaki yeni terminalin açılış tarihi duyuruldu. 20 Temmuz’dan itibaren Ercan Havalimanı’nda yeni terminal hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gitti. İlk yurt dışı ziyaretini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı Ercan Havalimanı’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel karşıladı. Karşılama ekibi içerisinde Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve elçilik yetkileri de yer aldı. Davullu zurnalı karşılama merasiminin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘’KKTC’de Olmak Büyük Mutluluk’’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerden sorumlu olduğunu hatırlattı. Kıbrıs’a çeşitli sebeplerle daha öncede geldiğini ifade eden Cevdet Yılmaz, ‘’Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak görev aldığım dönemde Kıbrıs’ı ziyaret etmiştim. Teknik eğitim programına Kıbrıs’ta katıldım. İlerleyen dönemlerde ise hem bakan olarak hem de milletvekili sıfatıyla Kıbrıs’a ziyaretlerim devam etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı sıfatı ile ilk kez burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sıcak karşılama töreninden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: ‘’Havalimanı En Önemli İşimiz’’

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa’daki Ercan Havalimanı’ndaki yeni terminalin yapımı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz tarihinde yeni terminalin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Ercan Havalimanı’nın en önemli ve nitelikli işi olduğuna dikkat çeken Cevdet Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Kıbrıs’a bir dizi görüşme ve temasta bulunmak amacıyla geldim. En önemli işimiz ise Ercan Havalimanı olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs ziyareti esnasında Ercan Havalimanı’ndaki projenin bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanımız aynı zamanda 20 Temmuz tarihinde Kıbrıs’a geldiğinde Ercan Havalimanı’nı kullanmak istediği talimatını verdi. Ben ve ekibin yeni terminaldeki çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Türkiye Yüzyılı başladı ifadesini kullanıyoruz. Aynı zamanda ilk kabinesi de kuruldu. Cumhurbaşkanımızın seçimden sonra ilk imzası Kıbrıs ve Türkiye arasındaki hem mali hem de iktisadi işbirliği anlaşması oldu. Cumhurbaşkanımızın Kıbrıs’a ve halkına duyduğu sevginin kanıtı niteliğindeki anlaşmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Açılış Tarihini Duyurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin