Kobiler İçin Büyük Fırsat! Başvuran Herkes Alacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 450 milyon dolarlık finansman projesiyle ilgili olarak Dünya Bankası ile işbirliği yaparak, depremde zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) önemli desteklerin sunulacağını duyurdu. Bakan Kacır gazetecilerle bir araya gelerek 6 Şubat depremlerinde gelir kaybına uğrayan işletmecilere yönelik bu finansman projesini tanıttı. 450 milyon dolarlık kaynağın deprem bölgesinde yoğun olarak kullanılacağını belirten Kacır KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik 120 bin ile 500 bin lira arasında geri ödemesiz sıfır faizli ve 36 ay vadeli kredilerin sağlanacağını ifade etti.

450 Milyon Dolarlık Finansman Projesi İle İşletmelere Sıfır Faizli Kredi İmkanı

Kacır hasar durumuna göre KOBİ’leri kademelendireceklerini ve daha ağır hasar görenlere daha fazla az hasar görenlere ise daha az destek sağlanacağını belirtti. En ağır hasar gören işletmelere kadar 500 bin liraya kadar destek verileceğini ve en küçük firmalara bile bu desteğin sağlanacağını vurguladı. Başlangıçta 120 bin liradan başlayarak 500 bin liraya kadar olan miktarlarda kaynak sağlanacağı bilgisini paylaşan Bakan Kacır bu kaynağın devamının geleceğini ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) aracılığıyla yeni bir kaynak daha alınacağını belirtti. Bu kaynağın KOSGEB’in altyapısıyla bir ay içinde devreye alınabileceğini söyledi.

Kademelendirme ile Hasar Gören İşletmelere Uygun Destek Miktarları

Bakanlığın yazılı açıklamasına göre dezavantajlı gruplara destek vermek amacıyla finansman fonlarının %10’unun kadın girişimcilerin sahip olduğu veya yönettiği KOBİ’lere tahsis edileceği belirtildi. Bu şekilde kadın girişimcilerin işletmelerine destek sağlanarak daha adil bir ekonomik büyüme sağlanması hedeflenmektedir. Bakan Kacır sıfır faizli ve uygun şartlarda geri ödeme imkanı sunulan bu kaynağın 3. Yılda ödemelerin başlayacağını ve toplamda 36 ay geri ödemeli olacağını ifade etti.

Kobilere Destek
Kobilere Destek

Dezavantajlı Gruplara Yönelik Kadın Girişimcilere Ayrılan Destek Fonu

Bu desteklerin KOBİ’ler için avantajlı olacağını düşündüğünü belirten Bakan Kacır işletmelerin yeniden toparlanmalarına ve büyümelerine destek olacaklarını vurguladı. Bu önemli finansman projesi depremde hasar gören KOBİ’lerin zor zamanlarında desteklenerek ekonomik sürdürülebilirliklerinin sağlanmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Bakanlık Dünya Bankası ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen bu proje ile KOBİ’lerin iyileşme sürecine katkıda bulunarak bölgedeki ekonomik canlanmayı desteklemeyi planlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kobiler İçin Büyük Fırsat! Başvuran Herkes Alacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin