Ali Koç: ‘’Yeni Sezonda Teknik Direktörümüz Türk Olacak’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Ali Koç, Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün Türk olacağını açıkladı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen Fenerbahçe Spor Kulübü 2022 Olağan Genel Kurulu’nda gergin anlar yaşandı. Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ve üyelerin yönetiminde gerçekleştirilen Genel Kurul’da eleştirin odağındaki isim Başkan Ali Koç oldu. Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile yollarını ayırma kararı alan Fenerbahçe’de yanıtı en çok merak edilen soru ‘’yeni teknik direktörün kim olacağı’’ oldu. Fenerbahçe Başkanı tarafından camiayı anlayan ve geçmişte hizmette bulunmuş 2 Türk hocanın adının öne çıktığı, tercihlerinin Türk hocadan yana olacağı açıklandı.

Fenerbahçe Başkanı Eleştirilere Yanıt Verdi

Finansal konuların sürekli olarak gündeme getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade eden Fenerbahçe Başkanı, ‘’Bu konuda yönetim kurulu üyemiz Erol Bilecek’e de serzeniş ettim. Benim, fıtratımın nasıl olduğunu gayet iyi biliyor. Genel Kurul’da konuşan üyelerimizin eteklerindeki taşları dökmesi gerekiyor. Burada söylediklerini nasıl değerlendireceğimiz; kulübümün çıkarları ve geleceği açısından kullanılması önemli olan. Üyelerimiz tarafından dile getirilen eleştirilerin yüksek payda haklılığı var’’ diye konuştu.

‘’Her Yıl Faiz Ödemesi Yapıyoruz’’

Galatasaray ve Beşiktaş’ın stadyum isim hakkına sahip olduğunu hatırlatan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, ‘’Fenerbahçe’nin de stat isim hakkı olmasına rağmen oradan para almıyor. Zira, 2014 yılında eski yönetim tarafından yapılan anlaşma 10 yılı kapsıyor. 90 milyon dolar olan anlaşma kırdırıldığı için 72 milyon dolara düştü. Fenerbahçe’nin 26 milyon dolar borcu o para ile ödenirken; geriye kalan kısmı ise sezon içerisinde harcandı. Borçlarımızı Euro’dan Türk Lirasına döndürdük. Bu sayede 612 milyon dolar olan borç 386 milyona kadar düştü. Fenerbahçe’nin borcu 3 milyar 200 milyondan 7 milyar 700 milyon TL’ye çıktı. Faiz sürekli işlediği için borç bu durumda bulunuyor. Faiz ödemelerini her yıl yapmamız gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Ali Koç: ‘’Son Maçta 3 Şampiyonluk Kaybettik’’

Dünyada terör örgütünün saldırıda bulunduğu başka bir kulüp bulunmadığının altını çizen Fenerbahçe Başkanı, ‘’Fenerbahçe terör örgütü tarafından hedef alındı, otobüsü kurşunlandı. Ölümle burun buruna gelen kaç kulüp var? Bu ayıptan daha büyüğü ise faillerinin ortaya çıkarılamamasıdır. TFF’ye saldırı düzenleyenler bir gün sonra yakalandı. Bu olay faili meçhul şekilde kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ayıbı bir olaydır. Göreve geldiğimiz günden itibaren 28’nci şampiyonluğumuzun tescili için çalışıyoruz. 5 yıldızlı forma ile sahaya çıktığımızda bu konu konuşuldu. 2004-09 yıllarında Kenan Evren Lisesi’nin bulunduğu araziyle ilgili protokol yapıldı. 12 milyon dolar harcama yaptık, ama okul devri yeni yapıldı. Bu tarz olaylar her zaman Fenerbahçe’ye karşı yapılıyor’’ dedi.

Yeni Hocayla İlgili Bilgi Verdi

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün kim olacağı sorularına da yanıt veren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Spor medyasında birbirinden farklı hocaların isimleri gündeme getiriliyor. Lakin, ülkemizi bilmeyen bir hoca tercihinde bulunmak risk taşıyacaktır. Fenerbahçe camiasının hassasiyetlerine hakim bir hoca ile çalışmak istiyoruz. Yabancı hoca olarak Türkiye’de futbolu bilen 3 hoca bulunmaktadır. Geçmişte Fenerbahçe’ye hizmette bulunmuş, camiamızı tanıyan 2 hoca seçeneğimiz var. Yeni sezonda teknik direktörümüzün Türk olmasına karar verdik. Lakin, Fenerbahçe camiası 7’den 77’ye kenetlenmediği sürece başarının gelmesini bekleyemeyiz. Fenerbahçe’nin en büyük gücü taraftarıdır. İhtiyaç duyulan, güçlü olan ve her şeyden fazla önem taşıyan taraftarımızdır. Samimiyetle yapılan her eleştiriyi de başımızın tacı olarak görüyorum.’’

Aziz Yıldırım’a Cevap Verdi

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına da yanıt verdi. Aziz Yıldırım’ın Genel Kurul’a katılması gerektiğinin altını çizen Fenerbahçe Başkanı, ‘’Aziz Yıldırım riyakarlık yapmaktadır. Futbolda sportif olarak başarısız olabiliriz ve bu konuda ne söyleseniz hakkınız var. Lakin, Fenerbahçe kulübünün finansal çıkarlarının korunması ve en iyi şeylerin yapılması konusunda bir söz etmeyin. Bizim yakamızdan düşün. Aziz Yıldırım, 20 yılını kulübümüze verdi. Her zaman böyle kalacaksınız. Lakin, sizden başka biri de kulüp başkanı olabilir. Bizim niyetimizi sorgulayamazsınız, geriye kalan her şeyi sorgulayın’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ali Koç: ‘’Yeni Sezonda Teknik Direktörümüz Türk Olacak’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin