Şenol Güneş: ‘’Kazanmak İçin Başka Bir Oyun Planı Uyguladık’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Konyaspor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Konyaspor maçını kazanmak için farklı bir oyun planı uyguladıklarını belirten Güneş, ‘’Niye böyle oynadığımızla ilgili eleştiriler var, cevabını vereyim maçı kazanmak için yaptık’’ dedi.

Konyaspor’un Sahasını Övdü

Trendyol Süper Lig’de 7’nci hafta maçları oynanmaya devam ediyor. Şampiyonluk adaylarından Beşiktaş, deplasmanda Konyaspor ile karşılaştı. Konyaspor’u evinde 2-0’lik skorla mağlup eden siyah beyazlı ekip hanesine 3 puanı yazdırdı. Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş medya mensuplarına yaptığı açıklamada hem maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu hem de eleştirilere yanıt verdi. Konyaspor’un sahasının bugüne kadar gördüğü en iyi zemine sahip olduğunu belirten Güneş, ‘’Avrupa’da ve Türkiye’de gördüğümüz en iyi sahaydı. Yağmur yağmasına rağmen; zemin muhteşemdi’’ diye konuştu.

Şenol Güneş Eleştirileri Yanıtladı

Beşiktaş’ın zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken teknik direktör Şenol Güneş, ‘’Konyaspor ile deplasmanda karşılaştık. Bizim açımızdan zorlu bir dönem yaşanıyor. Geçtiğimiz iki deplasman maçını ucuz şekilde kaybettik. Bu yüzden takımımın üzerinde travma bulunuyor. Sezonun başından beri güvensizlik dolu bir ortam oluşturuldu. Biz, kazanarak bu ortamı ortadan kaldırmaya çalıştık. Lakin, kaybedilen 6 puan nedeniyle Süper Lig’deki durumumuz etkilendi. Hem kamuoyunda hem de taraftarlarımız içerisinde güvensizlikler var. Bu tarz argümanlar gündeme geliyor. Eleştirilerin olmasını doğal karşılıyorum.

‘’Tarafsız Şekilde Davranmıyorlar’’

Beşiktaş teknik direktörü Güneş, yayıncı kuruluşun tarafsız şekilde yayın yaptığına inanmadığını açıkladı. Tecrübeli teknik adam açıklamasına şu şekilde devam etti:

‘’Yayıncı kuruluşa yönelik eleştirilerimi de belirttim. Tarafsız şekilde yayın yapmıyorlar, buna inanmıyorum. Aynı zamanda iyi niyetli olmadıklarını görüyorum. Yok etmeye yönelik çalışmaları var. Beşiktaş taraftarının bu duruma karşı uyanık olması gerekiyor. Niyetlerini yorumlarla bir şekilde belli ediyorlar. Asıl dikkat edilmesi gereken belgelerin kötü belirtilmesidir. Bizim, Pendikspor’a karşı attığımız golden rahatsızlık duyanlar, başka bir maçtaki golle ilgili görüntüyü yayınlamıyor. Görüntüleri isteklerine göre kullanıyorlar. Bizim, yayıncı kuruluşa güvenmemiz nasıl olacak? Eleştirilerle camiamız üzerinde güvensizlik ortamı yaratıldı. Sezon başından beri istifa sözleri var, eleştiriyor oluyor. Kazandığımız maçın ardından bile pişmanlık hissi yaratılıyor. Hem samimiyetsiz hem tehlikeli buluyorum. Saygısızlık yapıldığını düşünüyorum.’’

‘’Eleştirinin Artık Sınırı Aşıldı’’

Kaybedilen maçların ardından kötülenecek birilerinin arandığının altını çizen Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, ‘’Afrika Kupası’ndan söz ediliyor. Her zaman konuşulan şeyler ortaya atılıyor. Afrika Kupası olabilir. Kazanılan maçın ardından bile bunlar konuşuluyor. Eleştiri olabilir, lakin sınırı aşılmış durumda bulunuyor. Zira, farklı niyetler var. Beşiktaş camiası tuzağa düşmüştür. Bizim taraftarımız sakin bir şekilde davranmalıdır. En ufak bir yanlış dahi kulübümüze zarar veriyor. Bizim amacımız başarılı olmak, bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eksik noktalarımız tabii ki eleştirilecektir. Lakin, galibiyet aldığımızda dahi farklı konular konuşulacaksa ve mağlup olduğumuzda dışlamalar yaşanacaksa doğru olmaz’’ ifadelerini kullandı.

‘’Camia İçerisinde Güvensizlik Var’’

Beşiktaş’ın yoğun bir maç fikstürü olduğu için oyuncu kadrosunun değiştirildiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, ‘’3 gün arayla maçlara çıkıyoruz. Bu yüzden kadroda değişiklikler yapıyoruz. Oyuncu değişiklikleri bile o oynadı bu oynamadı üzerine eleştiriliyor. Başka takımlarda olduğunda bu konular normal diye yorumlanıyor. Söz konusu Beşiktaş olduğu zaman ise suçlamalar yapılıyor. 3 gün arayla maç yaptığımız için kimi zaman uykusuzluk kimi zaman seyahat yorgunluğu oluyor. Sadece maçlardan dolayı yorgunluk olmuyor. Bu faktörler oyunun daha iyi olmasını engellememelidir. Lakin, herkes güvenilmeyi ister. Şüphenin olduğu yerde huzursuzluklar başlar. Güvensizlik duygusunu hissetmeye başladım. Bu tartışmalar artacaktır’’ dedi.

‘’Kazanmak İçin Sahadaydık’’

Konyaspor’un ev sahibi takım olmanın avantajını kullanacağını bildiklerini belirten teknik direktör Şenol Güneş, ‘’Rakibimizi analiz ettik. Uzun top kullanarak hücuma çıktıklarını biliyorduk. Bizim takımımız bu noktada hatalarda bulunuyordu. Rakibimizin hatamızı kullanacağını düşündük. Konyaspor’un oyununa yönelik eleştiri de bulunmuyorum. Bize karşı bu şekilde oynayan takımlar galibiyet aldı. Kaybettiğimiz iki maça bakarsak rakiplerimizin uzun toplarla hücuma çıktığını ve dönen topları toplayarak etki kurduğunu görüyoruz. Rakiplerimiz bizim yarı alanımıza gelmiyordu. Biz de farklı bir oyun planı uyguladık, kazanmak için bunu yaptık. Bu plandan da rahatsız olanlar çıktı. Mağlup olduğumuz zaman eleştirilerine devam etsinler’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şenol Güneş: ‘’Kazanmak İçin Başka Bir Oyun Planı Uyguladık’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin